м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Сучасні технології дозволяють створювати найнеймовірніші архітектурні конструкції, в яких використовуються звичайні, на перший погляд, матеріали, що застосовуються людством протягом століть. Однак секрет незвичайних конструкцій полягає саме в тому, що з'явилися можливості обробки цих матеріалів, що додають їм абсолютно нові властивості, часто зовсім характерні для такої сировини.

Одним з яскравих прикладів подібної ситуації стало скло. Традиційно цей матеріал вважається крихким і досить вибагливим у догляді. Проте сьогодні ми спостерігаємо абсолютно протилежну картину. Специфіка виробництва, яка зараз доступна практично на будь-якому підприємстві, дозволяє виготовляти високоміцні і зносостійкі скляні вироби. Досить згадати про такий специфічний продукт, як куленепробивне скло.

У нашій статті ми розглянемо такий напрямок, як проектування, виробництво і монтаж скляних фасадів. Зупинимося на самих неймовірних за своєю формою і змістом фасадах, що існують на планеті. Отже, представляємо топ 5 архітектурних шедеврів, у спорудженні яких використані фасади зі скла.

Готель Parkroyal в Сінгапурі


сад на фасаді
фасад зі скла
оригінальний фасад
дизайн
багаторівневі стелі
фасад зі скла
світлопрозорий фасад
унікальна архітектура
круглий фасад
дизайнерська підсвічування
сад на даху
скляні огорожі
вид в темряві

Архітектурна оригінальність цього хмарочоса полягає в ідеальному поєднанні скляного світлопрозорого фасаду і справжнісінького саду. На кожному четвертому ярусі готелю дизайнери розмістили платформи, всіяні пальмами і жасмином. Таким чином, загальний малюнок готелю гармонійно поєднується з прекрасним парком, розташованим внизу. Однак головною особливістю цієї споруди є той факт, що при погляді на готель здалеку оптичні властивості скла створюють ілюзію фантастичного оазису, розташованого в повітряному просторі.

Школа бізнесу при Університеті Технологій в Сіднеї


дизайн фасада
архітектурний фасад
фасад з алюмінію
алюмінієвий фасад офісного центру
проект фасада

Будівництво цієї споруди було завершено в 2014 році. Його унікальність полягає у використанні деконструктівістського стилю. Вартість проекту склала 14 мільйонів фунтів стерлінгів. Така сума пояснюється тим, що при будівництві школи кожен з 320 000 спеціально виготовлених цегл викладався під заданим кутом. Поєднання зі скляними панелями, одночасно виконують функції вікон, ця конструкція виглядає просто фантастично.

Бізнес центр в Сеулі


фасад бізнес центру
світлопрозорий фасад
неправильні форми
оригінальний дизайн будівлі

Цей проект був реалізований креативною командою архітекторів компанії Unsangdong Architects. Їх метою стало виділення свєї споруди на тлі одноманітних промислових і офісних будівель району. Унікальність проекту полягає в тому, що заломлені лінії скляного фасаду відображають перетин місцевих вулиць. Це зроблено за допомогою оригінального поєднання звичайного і дзеркального скла.

Музей Титаніка в Белфасті


титаник музей
музей Титаніка
оригінальний фасад музею
скляний фасад
скляний фасад музею
зенітні ліхтарі
всередині музею

У столиці Північної Ірландії в 2011 році відкрилася унікальна споруда, присвячена легендарному океанському лайнеру, затонулому на початку 20 століття. Фасад шестиповерхового будинку виготовлений за формами самого корабля, для чого були використані високоміцні алюмінієві системи і скляні блоки.

Хмарочос-пончик в Гуанчжоу


круглі форми фасаду
фасад зі скла і алюмінію
фасади зі скла
вражаюча архітектура
відображення у воді
складна конструкція фасаду

У четвертому за величиною місті Китаю на березі Перлової річки розташувався унікальний за своєю формою хмарочос, що виконує функції бізнес-центру. Хоча ідея архітекторів полягала в доданні цьому 33-поверховому колоссу форми нефритового диска, місцеві жителі іронічно прозвали його пончиком. Оригінальність фасаду цієї споруди полягає в поєднанні скла і керамограніта, які при відображенні будівлі у воді формують цифру "8", що є символічною для Китаю.

Представлені проекти унікальні і оригінальні. Вони яскраво демонструють той факт, що вивчення властивостей скла, як і багатьох інших матеріалів, ще може привести нас до нових відкриттів. При цьому вже існуючі напрацювання стають все більш доступними з кожним днем. Тому сьогодні, звернувшись у Києві до послуг компанії Вавілон.укр, яка спеціалізується на роботі зі склом, можна замовити оригінальний проект фасаду, який виділить ваш об'єкт і додасть йому унікальність.

Закрити
Поділитися: