м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Досягнення сучасних технологій дозволяють архітекторам досягати неймовірних показників у використанні скла. Сучасні архітектурні шедеври, в яких використовується цей матеріал, стали не просто прозорими або напівпрозорими, але також отримали неповторні скульптурні форми.

У німецькому місті Гамбурзі добігає кінця будівництво унікальної споруди. Складний багатофункціональний комплекс з романтичним ім'ям Elbphilarmonie, спроектований Herzog & de Meuron, розташувався на набережній Ельби. В якості обробки фасаду дизайнери вибрали спеціальне надміцне скло. Проте в новому культурно-розважальному комплексі використовується не зовсім звичайна форма даного матеріалу. Він являє собою цільні блоки, поверхня яких має вигнуту форму. Тому відображення проходять повз будівлі кораблів просто заворожує погляд, набуваючи найнеймовірніші обриси.



У будівлі буде розташований найбільший концертний зал, кілька ресторанів і готель з шикарними номерами класу люкс. Чудовий краєвид із вікон Elbphilarmonie, досягнутий завдяки тонким розрахунками архітекторів і неймовірним можливостям сучасного скління. Цей приклад, а також цілий ряд інших відомих об'єктів архітектурного мистецтва, що побачили світ за останні роки, демонструють, що фізичні і технічні властивості скла ще потребують детального вивчення і дослідження.

Сьогодні вже реалізований цілий ряд проектів, в яких скління виконує не тільки декоративну функцію. Правильне і практичне застосування цього матеріалу дозволяє вирішити ще цілий ряд завдань, однією з яких є економія енергії. У поєднанні з високоміцними алюмінієвими конструкціями скління впевнено витісняє багато інших будівельні технології. Гідний зовнішній вигляд, максимальна светопропускная здатність, генерація тепла - всі ці властивості, поряд з досить прийнятною вартістю скління, дозволяють говорити про те, що за цим матеріалом - майбутнє архітектури.

Закрити
Поділитися: