м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Однією з популярних лондонських визначних пам'яток, що з'явилися в останні роки, став розкішний будинок, який розмістився в старій покинутій водонапірній башті. Цей проект був реалізований креативною командою архітекторів на чолі з Лі Осборном і Гремом Войс, які викупили у міської влади стару споруду в 2008 році. На сьогоднішній день будинок, який отримав за свою форму назву "The Cube" (Куб), користується широкою популярністю серед туристів. При цьому він є не тільки пам'яткою міста, але також звичайним цивільним житлом.

Проект "The Cube": геніальна ідея, доступна кожному


будинок зі скла
панорамне скління
будинок у водонапірній башті
огорожу зі скла
панорамні вікна
архітектура
будинок у вигляді куба зі скла
тераса
інтер'єр
розсувні вікна

Створюючи проект своєї споруди, англійські архітектори переслідували відразу дві мети. По-перше, їх завдання полягало в оригінальному незвичайному застосуванні фасадного скління і алюмінієвих конструкцій. Саме ці елементи стали основою будинку, який розмістився безпосередньо у вежі. Неперевершано декорована будівля складається з чотирьох спалень, кількох ванних кімнат, три віталні і робочого кабінету. Крім того, в будинку є відразу кілька мансард, а також широка відкрита площадка на даху. Для зручності мешканців архітектори передбачили навіть наявність ліфтів. Всі ці сучасні елементи ідеальним чином вписалися в архітектурний стиль 19 століття, в якому була побудована вежа.

Другим завданням, яке архітекторам вдалося успішно вирішити, була необхідність довести громадськості, що використання старих споруд можливо, і для цього просто необхідний професійний творчий підхід. Такий доказ особливо актуальний для великих міст, де існує багато покинутих списаних будівель, а спорудження нових об'єктів стикається з масою труднощів. Таким чином, оптимальним варіантом є реконструкція і реорганізація старих споруд із застосуванням новітніх технологічних розробок.

Слід підкреслити, що ідея лондонських архітекторів була повністю схвалена колегами в багатьох інших країнах. Так, подібні проекти вже реалізовані в бельгійському селищі Стенокерзел, голландському містечку Бюссюм і ще низці населених пунктів планети. У 2014 році до будівництва такого будинку приступили в російському Томську, де колишній радіоведучий Олександр Луньов взяв кредит в 1,5 мільйона рублів, щоб викупити вежу у місцевої мерії.

При цьому слід підкреслити, що таке використання старих занедбаних об'єктів може стати хорошою традицією, чому в значній мірі сприяють неперевершені можливості скляних фасадів, алюмінієвих конструкцій та інших сучасних технологій будівництва. Цілком імовірно, що вже через кілька років на вулицях Києва, Львова та інших великих міст України виникне безліч подібних будинків. Фахівці компанії Вавілон.укр готові докласти для цього масу зусиль, сприяючи благоустрою населення та забезпеченню максимальної матеріальної підтримки історико-архітектурної спадщини нашої держави.

Закрити
Поділитися: