м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Нещодавно архітектори і будівельники сеульського офісу найбільшої дизайнерської компанії JYA - rchitects завершили розробку і реалізацію унікального проекту в місті Бупійонг, Південна Корея. Тут був побудований ресторан Лісовий будинок, фасадна частина якого виконана повністю з суцільноскляних блоків. Кожен з них має свій неповторний відтінок зеленого кольору, створюючи тим самим приємну лісову атмосферу в самому центрі індустріального населеного пункту.

Згідно з правилами локальної архітектурної забудови, будівля повинна була мати строго плоский фасад і цокольний поверх. Однак незважаючи на обмеження в своїх діях архітекторам вдалося оптимальним чином вирішити завдання в побудові неповторного і оригінального споруди. Кожен скляний блок відкривається автономно, завдяки чому гра відтінків, що відбиваються в сонячному світлі, створює ілюзію об'ємних і опуклих форм будівлі, що повністю відповідає "лісової, дикої" концепції проекту.


Фасад ресторану
Вхідна група ресторана
Ресторан Лісовий Дім
Склянні перегородки
Скляний фасад
Панорамні вікна

Одночасно з рішенням дизайнерської форми будівлі, використання спеціальних безпечних блоків, які укріплені за допомогою алюмінієвої стійко-ригельної системи, дозволяє вирішити питання освітленості приміщення всередині. Кухня ресторану і кілька його залів практично не потребують електричного освітлення в денний час, так як сонячне світло практично стовідсотково проникає всередину приміщень.

Разом з тим, автономно відкриваються скляні блоки, що дозволять власникам ресторану створювати оптимальний мікроклімат в ресторані, його коридорах, на кухні і в підсобних кімнатах. Завдяки потужній природній системі провітрювання, тут повністю відсутній традиційний запах кухні. Тому як підкреслив один з керуючих ресторану, "відвідувачі, які приходять до нас не просто смачно поїсти, а й сховатися від міської суєти в атмосфері спокійній і приємній лісовій казки, отримують тут саме те, що вони шукали".

Не менш важливу роль відіграє скління зеленими панелями і для вулиці, на яку виходить фасад ресторану. Цей будівельний об'єкт неймовірним чином оживляє буденну сіру обстановку, створену оточуючими будівлями. Вже через кілька місяців після відкриття ресторану було відзначено, що багато місцевих жителів, що працюють в офісах по сусідству, нерідко виходять просто помилуватися неймовірною за своєю красою грою відтінків на фасаді Лісового будинку. При цьому по-думці деяких керівників саме присутність такої будівлі, що грає психологічну роль, стало причиною підвищення ефективності роботи їх співробітників.

Таким чином, ми в черговий раз переконуємося, що можливості скління практично безмежні. Подальше вивчення функцій цього матеріалу може відкрити для людства ще багато несподіваних і корисних параметрів, які будуть використані для підвищення благоустрою будівельних об'єктів.

Закрити
Поділитися: