м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

У 2014 році італійська архітектурна компанія Peter Pichler Architecture (далі PPA) представила громадськості свою нову роботу. На цей раз креативна команда PPA вирішила здивувати публіку незвичайною парою будинків, виконаних у дзеркальному відображенні один від одного, але при цьому повністю відрізняються практично кожним елементом зовнішнього дизайну та інтер'єру.

Для реалізації такого оригінального проекту фахівцям компанії знадобилася значна матеріальна підтримка, яку забезпечив замовник, а також солідний обсяг часу. Тим не менш, вони вважають, що надалі спорудження таких будинків може прийняти серійний характер і стати порівняно недорогим, за рахунок застосування нових технологій фасадного скління, які вже сьогодні проходять експериментальні перевірки на багатьох об'єктах в різних регіонах планети.

Скляні будинки в Бользано: особливості проекту


дзеркальний будинок
дзеркальне скління
дзеркальний фасад
дзеркальний будинок
будинок з дзеркал
стеклянные фасады
фасад зі скла
будинок зі скла
скляний будинок

порудження дзеркальної пари будинків-близнюків було виконано на замовлення італійського фермера, який проживає в передмісті міста Бользано з 1960 року. Враховуючи достатню привабливість місцевості, в якій розташована його ферма, цей підприємець вирішив вкласти кошти у спорудження оригінального мотелю для здачі в оренду. Причому будівництво відразу двох будинків, розміщених поруч один з одним, має на увазі проживання тут орендаря та його гостей. Обидві сторони, незважаючи на безпосередню близькість будинків, отримують власну приватну територію, що дозволяє об'єднати автономність і колективність.

Вибір дзеркальних фасадів з несучими алюмінієвими конструкціями став невипадковим. Дизайнери вирішили провести монтаж будинків саме з використанням цих матеріалів у зв'язку з неймовірною красою ландшафту навколишньої місцевості. Детальне вивчення природи і її сезонних особливостей дозволило архітекторам створити справжню пару "живих" будинків, дзеркала яких відображають всі зміни мальовничого оточення. Дзеркальні фасади будинків, шляхом заломлення і передачі картинки, чудовим чином передають такі елементи навколишнього пейзажу, як густі яблучні сади, засніжені гірські вершини, розташовані неподалік, а також розкішні луки, що тягнуться на схід.

Вже сьогодні кожен бажаючий має можливість замовити оренду цих будинків або окремих кімнат у будь-якому з них. Причому на поточний момент, вони заброньовані на тривалий період часу. Попит на ці будинки пояснюється не тільки пишністю і оригінальністю зовнішнього оформлення. Внутрішнє обладнання також виконано за останнім словом техніки із застосуванням найефективніших технологій. Так, кожна кімната, включаючи кухні та санвузли, обладнана спеціальними зенітними ліхтарями, які забезпечують природне освітлення, а також відмінну вентиляцію. Крім того, біля будинків розміщені зручні паркування, які практично неможливо помітити здалеку, завдяки спеціальному розміщенню скляних фасадів з дзеркальним ефектом.

Цілком імовірно, що найближчим часом такі будинки будуть побудовані і в інших країнах, у тому числі і в Україні, де замовити їх спорудження можна буде в компанії Вавілон.укр.

Закрити
Поділитися: