м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція
алюмінієве вікно

Перш ніж розглянути, які позитивні і негативні сторони мають вікна з алюмінію, наведемо загальну характеристику таких виробів. За своєю формою такі вікна являють собою алюмінієвий профіль. Природно, він має не суцільну структуру, оскільки такий варіант не підходив би для застосування в умовах нашого клімату. Справа в тому що алюміній є практично стовідсотковим показником теплопровідності. Тому якби структура такого вікна була повноцільною, приміщення повністю б промерзало.

Для усунення такої проблеми в алюмінієвих вікнах використовуються спеціальні вставки з поліаміду. Вони являють собою твердий і жорсткий шар пластику, який розділяє алюмінієвий профіль на дві рівні частини, зовнішню і внутрішню. Його основна функція полягає в утепленні профілю з обох сторін. Наявність такого шару можна позначити як плюсом, так і мінусом. Якщо про його позитивної ролі ми вже сказали, то проблемною є висока вартість такого матеріалу, яка, відповідно, підвищує ціну всього алюмінієвого вікна.

Тим не менш, висока вартість і теплопровідність є, мабуть, єдиними мінусами таких виробів, які перекривається численними плюсами. Серед них обов'язково слід зазначити наступні важливі переваги алюмінієвого профілю. Насамперед, алюміній - це метал. Тому він має високу міцність і стійкість до зношування. Він не прогинається під високими навантаженнями, за винятком, звичайно ж, сильного нагріву або охолодження. Крім того, алюміній є нержавіючим металом, тому не боїться прямого контакту з вологою.

Всі ці властивості сприяють тому, що алюмінієві вікна активно застосовуються на великих підприємствах, у державних установах і торгових центрах. Якщо ж говорити про встановлення таких виробів у звичайних житлових будинках і квартирах, тут вони тільки починають користуватися популярністю. Основна причина цього полягає в появі великого асортименту технічних рішень, які немає можливості реалізувати в системах з дерева або ПВХ. Також створені спеціальні комбіновані вікна. У їх конструкції зовнішня частина алюмінієвого профілю зовні оброблена деревом, що створює імітацію дерев'яного вікна, проте дозволяє зберегти неперевершені фізичні характеристики металу.

Крім того, за допомогою декоративної порошкової фарби зовнішні алюмінієві планки можна замаскувати абсолютно в будь-якому кольорі і структурі. Ця опція дає практично необмежені можливості для дизайну та архітектури.

Для уникнення нестачі в теплопровідності, сучасні виробники профілів намагаються знайти оптимальний вихід всіма можливими шляхами. Так, у вікнах, розроблених в останні роки, застосовується спеціальний термоміст. Він являє собою секційну, порівняно широку, пластикову трубку, яка проходить по всьому периметру вікна. Кожен з її каналів (їх може бути 2, 3 і більше) заповнений поліамідом. Таким чином, виробники намагаються гранично знизити теплопровідність профілю. Саме такі нововведення дозволяють досягти максимального рівня збереження тепла, і наблизиться до характеристик теплопровідності вікон із ПВХ. Однак як уже говорилося, цей невеликий недолік алюмінієвого профілю повністю перекривається його показниками по надійності і довговічності, що особливо важливо для будь-якого комерційного об'єкту.

Ще одне важливе зауваження, яке слід враховувати при установці вікон з алюмінію: це суворе дотримання всіх вимог до монтажу. Справа в тому що алюміній має властивість звужуватися і розширюватися під впливом температурних перепадів. Дану якість таких вікон не можна розглядати як негативне за тієї умови, якщо роботи по установці проводяться професійно підготовленими фахівцями.

На закінчення слід додати, що перед тим як приступити до вибору вікон з алюмінію, рекомендується проконсультуватися з кваліфікованими майстрами. Вони не тільки допоможуть здійснити оптимальний вибір профілю, але й допоможуть максимально скоротити витрати при замовленні даних систем.

Закрити
Поділитися: