м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція
алюмінієві вікна

У сучасній будівельно-ремонтній справі активне застосування знаходять два таких матеріалу, як алюміній і полівінілхлорид (ПВХ). В основному, коли мова заходить про їх використання, мається на увазі виготовлення вікон та інших видів скління. Розглянемо, які особливості має кожен з цих матеріалів, і як зробити правильний вибір одного з них для реалізації тієї чи іншої мети. Для цього проведемо порівняльний аналіз ряду властивостей алюмінію і ПВХ.

Фізико-технічні параметри алюмінію і ПВХ

В останні роки алюмінієвий і ПВХ профіль знаходять саме широке застосування в склінні. Цьому сприяють бездоганні фізико-технічні властивості кожного з виробів. Проведемо порівняння двох матеріалів за основними параметрами, які мають важливе значення для будь-якого будівництва.

  • Міцність і довговічність. За даним показником і алюмінієвий і ПВХ профіль відрізняються високими характеристиками. Обидва матеріали здатні витримувати підвищені навантаження. Різниця полягає в тому, що алюміній важить значно менше. Тому при виготовленні вікон великих розмірів віддають перевагу саме цьому виробу.
  • Зручність у роботі. При спорудженні віконних рам і інших конструкцій з ПВХ використовуються в основному прямокутні форми. Що ж стосується алюмінію, то цей матеріал відрізняється гнучкістю і з його допомогою легко створюються конструкції, що мають інші форми.
  • Стійкість до несприятливих умов навколишнього середовища, деформації, а також до впливу хімічних речовин. За даним показником явну перевагу має алюміній. Тому саме алюмінієвий профіль частіше використовується при монтажі різних віконних і вхідних конструкцій на об'єктах громадського користування.
  • Догляд за матеріалом. Якщо для чищення та миття ПВХ профілю рекомендується використовувати спеціальні засоби, то для догляду за алюмінієвим профілем буде достатньо звичайної води.
  • Екологічна безпека. Тут при якісному виробничому процесі обидва матеріали заслуговують найвищих оцінок.
  • Декоративність. За даних параметрів алюміній має значну перевагу. Він піддається порошковому фарбуванню, яке дозволяє надавати поверхні найширший спектр кольорів і відтінків.
  • Теплопровідність і звукоізоляція. Ці характеристики є великою перевагою алюмінієвого профілю. Використання сучасних технологій виготовлення "теплого алюмінію" з використанням поліамідної теплоізоляції дозволяє легко вирішити проблему збереження тепла та ізоляції від шуму на об'єктах, при будівництві яких застосовується алюмінієвий профіль.

Із загального аналізу двох матеріалів випливає висновок про те, що значну перевагу за своїми технічними властивостями має алюмінієвий профіль. Особливо його вибір кращий при будівництві комерційних об'єктів. Більше того, коли мова заходить про вікна або вхідні системи великих розмірів, використання алюмінію є єдиним можливим вибором.

Закрити
Поділитися: