м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Відомий пекінський архітектор Оле Ширін з креативною командою своєї однойменної дизайнерської студії представили громадськості проект унікальної споруди, який стане їхньою першою роботою за межами рідної країни. Мова йде про незвичайний хмарочосі 1500 West Georgia, будівництво якого було нещодавно розпочато в канадському місті Ванкувері.

Нова будівля розташується на центральній вулиці міста і стане найвищим хмарочосом Ванкувера. При цьому розробники проекту створили його таким чином, що ця споруда стане своєрідним маяком для кораблів, що наближаються до міської гавані. Під маяком мається на увазі не тільки образ, а й справжній яскравий об'єкт, що допомагає морякам легко орієнтуватися в темний час доби. Справа в тому що фасади будівлі будуть споруджені зі спеціального скла, що акумулює сонячну енергію. Вночі за допомогою спеціальних механізмів ця енергія зможе перетворюватися в м'який, але досить яскраве світло.

Фасад зі скла
Скляний хмарочос
алюмінієві фасади
фасадні системи
Фасад з алюмінію
проект хмарочоса
Проект фасаду

Однак основною особливістю нового хмарочоса стане не його здатність висвітлювати шлях морякам. Головним достоїнством споруди є його незвичайна форма, що поєднує в собі правильну геометричну основу, в якій розмістяться житлові апартаменти, і вертикальні блоки, призначені для терас. У цих блоках, які виступають на солідну відстань, планується розміщення кафе, барів і звичайних оглядових майданчиків, перебуваючи на яких можна буде помилуватися не тільки всією територією Ванкувера, а й чудовими морськими пейзажами, що відкриваються погляду.

Ще однією незвичайною особливістю хмарочоса стане унікальна система штучних водоспадів, для створення якої також використано спеціальне скло. Нескінченні потоки води будуть спадати практично з самих верхніх поверхів. Коли ж вони досягнуть останнього штучного "порога", спеціальні насоси знову піднімуть їх нагору, створюючи свого роду водний кругообіг, що привертає увагу тисяч гостей та місцевих жителів.

Закрити
Поділитися: