м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

У початку 2014 року німецький вчений Андре Броссель, який очолює власну компанію Rawlemon Solar Devices, презентував наукової громадськості своє унікальне винахід, над яким його команда працювала близько трьох років. Мова йде про сферичної сонячній батареї, що отримала назву Ролемон. З того моменту пройшло трохи більше року, проте вже сьогодні такі пристрої активно застосовуються на практиці. Причому сонячні батареї Ролемон виконують не тільки функції великих електростанцій, але також служать звичайним громадянам в якості зарядних пристроїв для мобільних телефонів.

Використання сонячної енергії як отримання електрики відомо людству вже давно. Однак у винаході Бросселя є дві істотні відмінності від усіх попередніх видів сонячних батарей. Обидва відмінності пов'язані з новою формою батареї Ролемон. Прийшовши на зміну звичайним плоским акумулятором, сферична батарея значно збільшила свою потужність, зменшила розміри і прийняла досить приємну для очей форму. Саме поєднання цих трьох параметрів стало основною причиною того, що мініатюрні скляні сфери Ролемон, обладнані USB входом вже сьогодні активно застосовуються користувачами для зарядки своїх планшетів і телефонів.

сонячна батарея
Ролемон
Beta.ray 1.00
Rawlemon
Beta.ray 1.80
Beta.ray

Слід зазначити, що креативна команда німецького вченого не зупинилася на цих винаходах. Після того, як влітку 2014 року в продажу з'явилися зарядні пристрої Ролемон, вже через кілька місяців компанія почала продаж скляних сферичних лінз, наповнених водою, які, крім електрики здатні виробляти теплову енергію. Крім того, на початку наступного року Бросселя з колегами приступив до розробки зовсім мікроскопічної сонячної сферичної батареї. Проект носить умовну назву "Мікросліди", і новий продукт буде являти собою аналог сухих будівельних сумішей для покриття зовнішніх стін і даху.

Передбачається, що такий матеріал зможе збирати сонячну енергію протягом дня, а потім, вночі, її можна буде використовувати в різних побутових цілях. Робота над цим винаходом вже активно ведеться, і вчені обіцяють представити громадськості результати вже в 2018 році. Відповідальність розробників особливо висока, оскільки кошти на проведення розробок були зібрані благодійною неприбутковою організацією Indiegogo, яка допомагає просуванню перспективних наукових винаходів.

Закрити
Поділитися: