м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція
фасадне скління

Технологія створення "розумних" енергозберігаючих вікон вже не перший рік є об'єктом уваги найбільших розробників планети. За останній час фахівцями з різних країн були створені різні матеріали та системи, які дозволяють досягати максимального ефекту при експлуатації таких вікон з алюмінію.

Однією з найбільш перспективних розробок у даній сфері стало створення мультіелектролітного кополимеру, який за своїми фізико-технічними параметрами перевершив всі існуючі раніше матеріали, використовувані при будівництві "розумних" вікон. Ця технологія була представлена вченими Сеульського університету Soongsil в популярному науково-технічному виданні ACS Nano. Незважаючи на той факт, що на даний момент поки немає точної інформації про те, коли саме планується впровадження нового матеріалу у виробництво, його відкриття вселяє великий оптимізм і обіцяє зробити справжній переворот у будівельній справі.

Нові "розумні" вікна: переваги вироби

Працюючи над створенням нового матеріалу для виготовлення "розумних" вікон, здатних пропускати сонячне тепло в зимовий період і перешкоджати її потраплянню в приміщення в жаркий сезон, вчені сеульського університету врахували всі недоліки, якими володіють вже існуючі на даний момент технології. Особливу увагу було виділено рішенням таких проблем як недовговічність і великий обсяг токсичних речовин, що виділяються в процесі виробництва.

Як стверджують розробники мультіелектролітного кополимеру, цей матеріал в значній мірі перевершив своїх попередників по параметру зносостійкості. З цією метою в ньому одночасно розміщені іони і анти-іони, які мають протилежний один до одного заряд. Що ж стосується токсичності виробництва, то і цей показник знижений в новому матеріалі до мінімуму. Справа в тому що як розчинник для мультіелектролітного кополимеру використовується метанол, який виділяє мінімальну кількість токсинів. Крім названих вище переваг нового матеріалу, його істотною відмінністю є максимальна швидкість реакції. Це означає, що "розумні" вікна, виготовлені з нього зможуть в лічені секунди змінювати свій стан з прозорого в непрозоре, і навпаки.

Дана технологія зможе в значній мірі збільшити ефективність світлопрозорого скління та споруди різних фасадів, дозволяють одночасно поліпшити декоративні властивості об'єктів, а також знизити до мінімуму витрати електроенергії, необхідний для зимового опалення та річного кондиціонування.

Закрити
Поділитися: