м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

В кінці 2014 року шведська компанія Soltech, чия діяльність пов'язана з розробкою і впровадженням просунутих технологій в галузі будівництва, презентувала громадськості унікальний матеріал, що дозволяє використовувати сонячну енергію з метою опалення приміщення. Крім того, дана продукція забезпечує захист об'єктів від зломів і крадіжок. Мова йде про скляну енергоємної черепиці, яка містить у своїй структурі сонячні батареї. Принцип дії даного винаходу досить простий: сонячні батареї акумулюють енергію і передають її в систему опалення. Залишається частина зібраного заряду може бути використана для забезпечення роботи сигналізаційної системи об'єкта.

Ефективність скляній черепиці досить високо оцінена експертами. Враховуючи той факт, наскільки високі на сьогоднішній день витрати на комунальні витрати і, зокрема, на опалення, використання даного матеріалу дозволить максимально скоротити бюджетні витрати, як для приватних власників будинків, так і для комерційних компаній та організацій, що експлуатують приміщення. При цьому необхідно підкреслити, що скляна черепиця є екологічно чистим матеріалом на всі сто відсотків.


Soltech

скляний дах
Дах зі скла
черепиця
Черепиця зі скла

Якщо говорити про структуру та формі представленого шведами вироби, то воно сильно нагадує класичну S-подібну черепицю, яка застосовується на багатьох будівельних об'єктах світу. Soltech виготовлений з високоміцного скла, що містить низький рівень оксиду заліза. Зовнішня сторона матеріалу покрита полікарбонатом, який одночасно виконує відразу дві функції. По-перше, таке покриття не дозволяє піти назовні поглиненої енергії. По-друге, полікарбонат оберігає скляну поверхню черепиці від деформації і впливу несприятливих кліматичних факторів.

На поточний момент фахівці шведської компанії активно працюють над впровадженням свого винаходу в масове виробництво. З цією метою ведеться розробка технологій, які дозволять скоротити собівартість скляній черепиці. Фахівці компанії Вавілон.укр пильно стежать за перебігом подій в даній сфері. Тому цілком імовірно, що з моменту впровадження технології у виробництво, Україна і, зокрема, Київ стане однією з перших держав, які освоюють нову продукцію.

Закрити
Поділитися: