м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Одним з найоригінальніших архітекторських проектів, в яких використані інновації у сфері скління, є заміський будинок Hill House, споруджений в невеликому передмісті Мельбурна, австралійському містечку Норткот, Вікторія. Цей об'єкт, створений проектною компанією Andrew Maynard Architects в 2012 році, настільки вразив громадськість та експертів, що він був удостоєний першої премії найбільшого виробника "розумного" скла, корпорації Viridian.

Як відзначили представники Архітекторській компанії, замовлення об'єкту був зроблений впливовим австралійським сімейством. Мета будівництва полягала в створенні будинку, в якому будуть проходити всі юні роки трьох дітей цієї родини. Отже, Hill House повинен був стати, насамперед, ігровим, розважальним і, в якійсь мірі, навчальним будинком. Крім того, він повинен був максимально сприяти здоровому розвитку дітей, для чого був вибраний прекрасний в екологічному відношенні ділянку.

поворотні двері
будинок притулок
кругові сходи
затишний інтер'єр
дерев'яна обробка
Зелений майданчик
Компактність та простір

Особливістю проекту також був той факт, що будівництво будинку починалося на місці вже існуючої будівлі. Тому архітектори прийшли до рішення не зносити стару споруду, а реконструювати її і доопрацювати, оптимізуючи будинок для дитячої частини сім'ї. По своїй ідеї рішення виявилося досить простим: основна частина старої будівлі практично повністю опинилася під землею.

Дизайнери залишили відкритим тільки вхід, зробивши його повністю скляним. При цьому насип, покрита штучним газоном, виконана не строго вертикально, а з невеликим нахилом, який виконує відразу дві важливі функції. По-перше, дітям надана можливість активно займатися улюбленим скейтбордінгом, використовуючи насип в якості трампліну. По-друге, встановлене на вході "розумне" скло, яке злегка нахилений у верхній частині, максимально акумулює сонячну енергію, постачаючи будинок не тільки великою кількістю природного світла, а й поставляючи в приміщення електроенергію.

Верхня частина будинку, яку можна умовно назвати другим поверхом, являє собою комбінацію з блоків, які побудовані за допомогою алюмінієвого каркаса і надміцних стекол, здатних перетворюватися за бажанням господарів з прозорих в непрозорі, і навпаки. Така функція дозволяє всім членам сім'ї, які проживають у будинку, забезпечувати для себе конфіденційність, що просто необхідно в певних ситуаціях.

На закінчення слід додати, що за своїми розмірами Hill House не представляє собою досить велике будівлю. Тим не менш, спеціально спроектоване розміщення стекол з дзеркальним ефектом створює враження злиття будинку з навколишньою природою. Такий прийом візуально збільшує розміри об'єкта в кілька разів. Крім того, ігровий майданчик, розташована не тільки біля будівлі, але і в його середині, дозволяє оптимальним чином використовувати доступну територію.

Можливості сучасного скління, що дозволили австралійським архітекторам створити Hill House, вже найближчим часом стануть доступними для широкого кола клієнтів. Тому цілком імовірно, що через кілька років подібні проекти можна буде замовити в компанії Вавілон.укр в Києві.

Закрити
Поділитися: