м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Чотири бетонних блоку утворюють заміський будинок для відпочинку, побудований паризьким архітектором Паскалем Грассо. Це унікальна споруда розташувалося на схилі зеленого пагорба біля південного узбережжя Франції. Особливість конструкції Maison Le Cap полягає в тому, що ця споруда як би вбудовано в загальну картину типового середземноморського пейзажу з його деревами і невеликими піщаними бухтами на узбережжі Вар. Саме таку планування вибрав Паскаль Грассо для створення загальної ідеї свого проекту, і, як показав результат, це йому вдалося зробити на найвищому рівні майстерності.

Для створення повної гармонії між унікальними особливостями місцевого ландшафту архітектор вибрав комбінацію з монолітних бетонних плит світло-бежевого кольору, великих листів безпечного скла і міцних, але, в той же час, витончених алюмінієвих конструкцій. Як підкреслив художник, ідея використання алюмінію була натхненна творчістю відомого американського художника мінімаліста Дональда Джуда, який за допомогою порожніх алюмінієвих банок створює в техаської пустелі неповторні твори, використовуючи неперевершені властивості цього металу і гру сонячного світла.


скління будинку
алюмінієві вікна
скляні огорожі
Будинок біля моря
розсувні вікна
панорамні вікна
скління котеджу

Для посилення ефекту французький архітектор використовував дзеркальне скління. Дзеркала встановлені таким чином, що відображаються краєвид просто зливає бетонні блоки з навколишнім природним середовищем. Крім того, скло з відбиваючим ефектом виконує захисну функцію. Воно допомагає мешканцям будинку зберігати конфіденційність в денний час, ховаючись за скляною поверхнею від сторонніх очей, але при цьому, маючи можливість насолоджуватися денним сонячним світлом і спостерігати за подіями навколо.

Проект Maison Le Cap, що представляє собою справжню гармонію скла і бетону, імітують аналогічний природний союз каменю і сонячного світла, який оточує дане спорудження. Саме таке поєднання, реалізоване завдяки таланту архітектора, надає об'єкту неповторність, привабливість і чарівність.

Закрити
Поділитися: