м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

У норвезькому містечку Холменколлені, передмісті Осло, знаходиться, мабуть, самий незвичайний пентхауз на планеті, який чи комусь вдасться перевершити. Справа в тому, що його місцем розташування є вершина одного з найбільших на планеті лижного трампліна, що приймає найпрестижніші змагання, включаючи чемпіонати Європи та світу.

Історія цієї споруди йде до середини минулого сторіччя. Саме тоді в 1952 році тут був побудований трамплін, який став ареною Зимових Олімпійських ігор. З того часу він прийняв значну кількість змагань, і на початку 21 століття було прийнято рішення про проведення його реконструкції. Тендер на розробку і реалізацію проекту виграла велика архітекторська компанія JDS Architects. Роботи з підготовки та будівництву проходили близько двох років.


Будинок-трамплін
панорамні вікна
Тераси зі скла
Перегородки зі скла
Фасад зі скла
панорамне скління

У 2010 році відбулося офіційне відкриття нового трампліну в Холменколлені, що став унікальним у своєму роді. На сьогоднішній день він є єдиним у світі сталевим трампліном, на будівництво якого було потрібно близько 100 тонн високоякісного металу. При цьому з дизайнерської точки зору новий трамплін став просто бездоганним спорудою. Його висота склала 60 метрів, а, враховуючи той факт, що Холменколлен розташовується на пагорбі, з вершини трампліна відкривається вид практично на всю норвезьку столицю. Особливо вражає таке розташування в нічний час, коли підсвічування сталевого гіганта дозволяє побачити його всім жителям Осло.

Подібну ситуацію не могли не взяти на замітку представники найбільшої інтернет-майданчики з продажу та оренди нерухомості AirBnB. У березні 2015 року в один з вихідних днів бажаючим було запропоновано провести час в чудовому розкішному пентхаузі, розташованому на самій вершині трампліну. Для спорудження цього неймовірно дорогого номера дизайнери використовували надміцні скляні блоки, розташовані під кутом з нахилом вниз. Таким чином, перебуваючи в теплому приміщенні на висоті 60 метрів над землею і при температурі повітря на вулиці до мінус 30-40 градусів, можна спостерігати за життям цілого міста і насолоджуватися чашкою міцної кави.

Пентхаус був відкритий тільки один день, проте громадськість сподівається, що ситуація повториться і номер стане працювати на постійній основі. Цілком імовірно, що подібні скляні конструкції вже незабаром стануть доступною послугою для масового замовника, чому компанія Вавілон.укр готова надати максимальне сприяння.

Закрити
Поділитися: