м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Після проведення міжнародного конкурсу, який проводився в три етапи, голландська дизайн-студія MVRDV стала переможницею тендеру на будівництво унікального бізнес-центру в австрійській столиці Відні. Хмарочос, висота якого становитиме 110 метрів, буде відрізнятися своєю спіральної формою десяти нижніх поверхів. Така структура виконає не лише декоративну роль. Спеціально сплановане, згідно міському плану забудови, фасадне скління, буде фокусувати денне світло таким чином, щоб посилювати освітлення навколишніх будинків.


фасад скляний
світлопрозорий фасад
фасадні системи
фасадні системи з алюмінію
фасад алюмінієвий
скляний фасад
склопакети
скло в інтер'єрі

Розміщуючись біля міського торгового центру Плаза з одного боку, і поруч зі станцією метро - з іншого, новий хмарочос своєї спіральної формою буде перешкоджати сильним осіннім вітрам, які щорічно створюють далеко не комфортну обстановку для цих двох об'єктів. У той же час цей об'єкт входить до загальноміського плану реструктуризації, метою якого є "пожвавлення" забудови нових районів столиці. З цією метою на кожному з верхніх поверхів будуть побудовані оглядові майданчики. З них, завдяки оригінально сконструйованому фасаду, можна буде спостерігати практично все місто.

Перші десять поверхів хмарочоса будуть по своїй висоті збігатися з основною масою міських споруд. Інші 20 будуть мати правильну геометричну форму, так як вони вже не вплинуть на висвітлення довколишніх об'єктів. В якості будівельного матеріалу планується використовувати композитні плити і бетонний масив. Що ж стосується фасаду, то тут голландські дизайнери зупинилися на скляних фасадах з несучою конструкцією із сталі. Для забезпечення вентиляції будівлі будуть споруджені французькими вікнами в повну висоту.

Незважаючи на значну висоту споруди, хмарочос буде складатися всього з 30 поверхів. При цьому розмір кожного з них складе 3,5 метра. Будівництво нового хмарочоса почнеться в 2016 році і буде завершено до кінця 2018. Міська влада і, звичайно ж, самі дизайнери сподіваються на успіх проекту, чого також бажають мешканці Відня.

Закрити
Поділитися: