м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Ось уже кілька років на ринку скління все більшої популярності набуває технологія виготовлення мультифункціонального скла. Цей матеріал став оптимальним рішенням давньої проблеми, з якою доводилося стикатися проектувальникам і архітекторам. Тепер за допомогою такого скління можна одночасно вирішувати проблеми енергоефективності та сонцезахисту.

схема теплопровідності

Можливості мультифункціонального скла

Як відомо, всі попередні технологічні розробки в склінні, які були спрямовані на вирішення згаданих вище завдань, не давали можливості повністю забезпечити комфорт в приміщеннях. Скло завжди залишалося "ахіллесовою п'ятою" будівельних об'єктів. Саме цей елемент найбільше пропускає тепло назовні в зимовий період і запускає небажане сонячне тепло в спекотний літній сезон.

Протягом десятиліть вчені працювали над створенням матеріалів, здатних уникнути таких проблем. Одним з останніх і найбільш наближених до вирішення поставлених завдань винаходом стало І-скло. Завдяки нанесеному на внутрішню поверхню металізованому шару, тепло, яке перебуває усередині приміщення, не покидає його, відбиваючись назад всередину об'єкта. Однак з настанням літа даний ефект стає повністю неактуальним, а захистити приміщення від зовнішньої теплової енергії таке скло не здатне. В результаті, доводиться вдаватися до застосування жалюзі, ролетів та інших допоміжних засобів захисту.

Мультифункціональне скло

Тим не менш, поява на будівельному ринку мультифункціонального скла дозволило забезпечити одночасне рішення зимового енергозбереження та літнього сонцезахисту. З цією метою розробники даної технології використовували одразу кілька металізованих шарів, розташованих хрест на хрест один до одного. Таке положення дозволило одночасно вирішити обидва завдання. Більше того, вікна та системи скління, в яких використовується мультифункціональне скло, відкривають можливість значно знизити витрати на установку додаткового сонцезахисного обладнання.

Закрити
Поділитися: