м. Київ, бул. Кольцова, 14К
+38 (063) 700-08-08
Продукція

Такий матеріал як скло, здавна використовується людством в самих різних цілях. Однак якщо говорити про виробництво скляних дверей, то за історичними мірками цей елемент архітектурного дизайну є досить молодим. При цьому можна озвучити відразу кілька причин, за якими ще кілька століть тому про такий виріб не могло бути й мови. Серед них такі важливі фактори, як:

  • Висока крихкість тих видів скла, які існували в той час.
  • Велику вагу, що викликають певні складнощі при експлуатації.
  • Відсутність спеціальних технологій, що дозволяють встановлювати дверну фурнітуру або свердлити дверне полотно.

Ідеї для скляних дверей:

тоновані двері
поворотні двері
двері зі скла
розпашні двері зі скла
розсувні скляні двері
вхідні скляні двері
дизайнерські двері зі скла

Тим не менш, в сучасній будівельно-ремонтної сфері ситуація значною мірою змінилася. Сьогодні практично кожен досвідчений дизайнер має у своєму арсеналі оригінальні проекти з використанням скляних дверей. Всі проблеми, перед якими були безсилі архітектори та майстри минулого, в наші дні виявилися вирішеними. Тому інтер'єр або фасад комерційного об'єкта, як і житлового приміщення, прикрашений вхідними системами з даного матеріалу, став звичним для нас явищем. Однак навіть не дивлячись на те, що двері зі скла сьогодні є цілком звичайним елементом, дизайнери продовжують дивувати нас зовсім несподіваними, оригінальними і сміливими рішеннями з використанням скляних вхідних систем.

Особливості та переваги скляних дверей

Сьогоднішні технології виготовлення скла і скляних дверей дозволяють досягати найнеймовірніших властивостей цього матеріалу. Ті проблеми, про які йшлося на початку статті, давно залишилися в минулому. Тому сучасні скляні двері, стильно і надійно встановлюються на комерційних і житлових об'єктах, володіють такими важливими властивостями, як:

  • Високі міцнісні параметри, що дозволяють встановлювати вхідні системи зі скла на об'єктах з дуже високою прохідністю. При проектуванні торгових центрів, станцій метрополітену, залів очікування вокзалів і аеропортів вже давно застосовують саме двері з цього матеріалу.
  • Висока декоративність виробів. Незалежно від того, який варіант вибирають дизайнери, класичний прозорий, приглушений матовий або оригінальний тонований, скляні двері є абсолютними лідерами за цим показником.
  • Практичність, виражена в можливості скорочення витрат на освітлення та опалення приміщень.
  • Довговічність, яка проявляється, як у стійкості скла до будь яких несприятливих погодних умов, так і у відсутності усадки або зміни форми, які притаманні більшості інших матеріалів.

Більш того, перераховані властивості є далеко не повним переліком переваг скляних дверей. Фахівці вважають, що потенціал цього матеріалу розкритий приблизно на 50-60%. Цілком імовірно, що вже найближчим часом з'являться нові розробки, і ми станемо свідками появи оригінальних моделей таких дверей, що володіють найнесподіванішими властивостями.

Закрити
Поділитися: